研究成果

総説,編著 【2013】

  1. Nano-Biosensors for Mimicking Gustatory and Olfactory Senses
    Kiyoshi Toko, Takeshi Onodera, Yusuke Tahara
    Bio-Nanotecnology:A Revolution in Food, Biomedical and Health Sciences, Wiley- Blackwell ,270-291 (2013)
  2. Mimicking Gustatory and Olfactory Senses
    editor. K.Toko
    Biochemical Sensors, Pan Stanford Publishing (2013)
  3. おいしさを科学する-味覚センサと匂いセンサ-
    都甲 潔
    栄養教諭, winter,6-13 (2013)
  4. 味覚・嗅覚を情報化する有機センサ
    都甲 潔
    M&BE(応用物理学会 有機分子・バイオエレクトロニクス分科会誌), 24(3), 173-178 (2013)
  5. Biochemical Property
    Kiyoshi Toko
    Physical and Biological Properties of Agricultural Products, Kyoto University Press , Section9.1 and 9.2, 307-325 (2013)
  6. 味覚センサー膜・匂いセンサー膜
    都甲 潔
    機能材料, 34(1), 25-31 (2014)
  7. 巻頭言 嗅覚センサの難しさと可能性
    都甲 潔
    応用物理, 83 (1), 9-10(2014)
  8. 五感(味覚・嗅覚)センサ
    都甲 潔
    電気学会誌, 134(3),148-151(2014)
  9. 味覚と嗅覚に関する感性バイオセンサの最前線-次世代型センサの開発と医薬品への応用を中心にして-
    内田享弘,都甲 潔
    薬学雑誌,134(3),305-306(2014)
  10. 味覚と嗅覚に関する感性バイオセンサ
    都甲 潔
    薬学雑誌,134(3),307-312(2014)
  11. 匂いイメージセンサの開発と匂いの可視化
    林健司, 劉傳軍
    光学, 43(3), 117-123(2014)
  12. 低分子ペプチドを高感度に測る・視る
    福田俊彦,田中 充,松井利郎
    食品加工技術,34(2) ,66-71 (2014)
  13. Taste Transductions in Taste Receptor Cells: Basic Tastes and Moreover.
    Iwata S, Yoshida R, Ninomiya Y.
    Curr Pharm Des. 20(16), 2684-2692 (2013)